Nieuws

 

Spieren

Week van de Oefentherapie 12 t/m 19 oktober 2015
Datum bericht: 5 oktober 2015

Gratis houdingscheck van 20 minuten. Hoe is uw houding? Heeft u klachten en zouden deze verband kunnen houden met uw houding? Wilt u meer weten over ademhaling en ontspanning? De oefentherapeut kan u het beste advies geven, nadat deze u daadwerkelijk heeft gezien. Meld u aan voor een persoonlijke houdingscheck bij Oefentherapie Broekpolder of Zeestraat, uw coach in houding, beweging, ademhaling en ontspanning. Klik hier voor aanmelding via het digitale contactformulier.

 

Workshop What’s app nek en game-rug
Datum bericht: 5 oktober 2015
Computer, laptop, tablet, telefoon, waarschijnlijk maakt u (en uw kind) er dagelijks gebruik van. Handige technologie, maar helaas lezen wij de laatste tijd steeds meer over de nadelige gevolgen die het met zich meebrengt. Kinderen van 10-16 jaar ontwikkelen ruggen van 60-jarigen…! Wilt u voorkomen dat u (en uw kind) klachten krijgt van een ongunstige houding, meld u dan bij ons aan, via het digitale contactformulier. Bij voldoende aanmeldingen geven wij een workshop over hoe u deze problemen kunt voorkomen.


Regionaal initiatief: houdingsgerelateerde problematiek bij kinderen/jongeren

Datum bericht: 5 oktober 2015

Met collega oefentherapeuten Cesar en Mensendieck uit de regio’s Castricum, Limmen, Uitgeest,Heemskerk en Beverwijk hebben wij het initiatief genomen om aandacht te vragen voor houdingsproblemen bij kinderen en jongeren. In de media lezen wij steeds vaker over de nadelige gevolgen van minder bewegen, veel zitten en het digitale tijdperk, waarin kinderen opgroeien. Hierdoor is er sprake van een van de meest groeiende volksziekten: nek- en rugklachten, die op steeds jongere leeftijd voorkomen! Daarbij worden kinderen vanaf 10 jaar op scholen niet meer goed gescreend door GGD artsen op de houding en ontwikkeling van eventuele afwijkingen (scolioses, kyfoses). Hier willen wij wat aan doen. Wij hebben de diverse basis- en middelbare scholen in deze regio’s uitgenodigd om informatie, training en advies te geven over deze problematiek.

 

Houdingsspieren – bewegingingsspieren
Datum bericht: 3 september 2015

Als de bewegingsspieren worden aangespannen, blijven de houdingsspieren grotendeels inactief. Houdingsspieren liggen dieper in het lichaam, het zijn de spieren rond de wervelkolom en de gewrichten. Ze zorgen ervoor dat je moeiteloos rechtop zit, staat en loopt. Houdingsspieren die in slechte conditie verkeren kwijnen op den duur weg, net als bij de spieren van een gebroken arm die zes weken in gips zit. Chronische spanning in de bewegingsspieren levert op den duur klachten op en zorgt ervoor dat houdingsspieren inactief blijven, waardoor gewrichten minder beweeglijk worden, het lichaam uit evenwicht wordt getrokken en het skelet vervormt. Van groot belang is dan: ontspan de bewegingsspieren en zet de houdingsspieren aan het werk! Oefentherapeuten zijn de experts om u daarin te begeleiden! Bel voor meer informatie naar oefentherapie@ziggo.nl of bel 0251-248 006.

Reageren is niet mogelijk