Mesologie

Mesologie-2De mesologie verbindt regulier medische kennis met kennis uit een aantal natuurgeneeswijzen. Door deze verbinding te maken, ontstaat een veelzijdig en rijke methode waarmee tal van klachten bij zowel kinderen als volwassenen begrepen en behandeld kunnen worden.

Het begrip mesologie is afgeleid van het woord mesoderm. Het mesoderm is de embryonale weefsellaag waaruit het bindweefsel ontstaat. De mesologie wil net als het bindweefsel dat in het lichaam doet, verbindingen leggen en bruggen slaan. Naast de verbinding tussen regulier en alternatief, verbindt de mesologie ook lichaam en geest. Klachten ontstaan vaak in een wisselwerking tussen die twee. Zo kan somberheid tot een verminderde darmfunctie leiden, maar kan omgekeerd een verminderde darmfunctie ook somberheid veroorzaken. De mesoloog brengt deze mechanismes in kaart en corrigeert ze.

De mesologie verbindt ook verschillende klachten die gelijktijdig optreden. Vaak brengt de ene klacht een volgende klacht voort. Want als het systeem uit balans gebracht wordt, gaat het proberen te compenseren. Die compensatie kan het begin zijn van een nieuwe klacht. De mesoloog brengt het patroon van klachten in kaart zoekt uit wat het hoofdprobleem is. Iedere patiënt en iedere klacht is op die manier beschouwd uniek.

Reageren is niet mogelijk