Behandeling

Uw eerste bezoek aan onze praktijk begint met een uitgebreide intake. Naast een gesprek over alle aspecten van uw gezondheid vindt daarbij een lichamelijk onderzoek plaats. Daarbij wordt onder meer uw pols gevoeld en uw tong bekeken, zoals dat ook bij andere traditionele Chinese geneeswijzen vaak gebeurt. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek stelt de acupuncturist een . Daarmee kan ook direct besproken worden hoe de behandeling er in grote lijnen uit zal zien. Bovendien vindt de eerste behandeling meestal al bij uw eerste bezoek plaats.

Bij een acupunctuurbehandeling worden heel dunne, steriele wegwerpnaaldjes op speciale plaatsen in de huid gebracht. Voor mensen met angst voor naalden zijn er ook speciale naalden die niet in, maar op de huid geplaatst worden. Het inbrengen van de dunne naaldjes kunt u even voelen, maar in het algemeen wordt een behandeling vooral als weldadig en ontspannend ervaren. In veel gevallen treedt direct na de eerste behandeling al een vermindering van uw klachten op.

Acupunctuur kan ondersteund worden met moxa en Chinese kruiden. Daarnaast krijgt u persoonlijke adviezen en oefeningen waarmee u ook zelf actief aan uw herstel kunt bijdragen.

 

De diagnose van een acupuncturist is heel anders dan die van een westers opgeleide arts.
Zo gaan acupuncturisten niet uit van westerse ziektebeelden zoals migraine, depressiviteit of de ziekte van Crohn. Deze en andere aandoeningen zijn uitdrukkingen van een verstoorde energiehuishouding. Een acupuncturist identificeert en behandelt deze verstoring of disbalans.
Omdat elke acupunctuurbehandeling en elke gebeurtenis in uw leven invloed op uw energiehuishouding heeft, zal de diagnose van uw acupuncturist niet steeds hetzelfde zijn. Vanzelfsprekend wordt de behandeling steeds op de bijgestelde diagnose afgestemd.

Reageren is niet mogelijk