Bronnen

Mesologie-2De mesologie integreert kennis uit de volgende bronnen:

Reguliere geneeskunde

De anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. Inzichten uit westers medisch onderzoek.

Homeopathie

Bij de homeopathie wordt er een prikkel aan het lichaam gegeven die aanzet tot genezing en tot verbetering in functioneren. Er wordt vooral gewerkt met de fysische homeopathie, welke meer orgaangericht werkt en wat minder op de psyche ten opzichte van de klassieke homeopathie. De potenties (verdunningen) die worden gebruikt zijn lager dan bij de klassieke homeopathie en er kunnen meerdere homeopathische middelen ingezet worden.

De orthomoleculaire geneeskunde

De juiste voeding, in de juiste hoeveelheid, op het juiste moment, op een bepaalde manier geproduceerd en bereid. Goede voeding is voor iedereen belangrijk, en is ook zeer individueel. Wat voor de ene persoon goed is kan voor een ander minder goed zijn. De Ayur Veda benadert dit ook. Bij de orthomoleculaire geneeskunde wordt gekeken naar de verhoudingen mineralen, vitaminen, aminozuren, vrij radicalen, vetten, stress, immuunsysteem.

De traditionele Chinese Genseeswijzen (TCG)

Vanuit de Chinese geneeswijzen wordt gekeken naar de energieën in het lichaam. De energieën stromen via de meridianen. Er is een indeling in de vijf elementen met de bijbehorende orgaanfuncties. Een verstoring in het ene orgaan/element heeft gevolgen voor de andere organen.

Ayur Veda

De ayur veda is een eeuwenoude Indiase filosofie en leefwijze waar de constitutie van de mens en leefwijze voorop staan bij gezondheid. Voeding is tevens geneesmiddel.

EFD electrofysiologische diagnostiek

Bij deze diagnostische methode worden 80-100 punten op handen en voeten gemeten. De punten corresponderen met orgaandelen. Alle punten hebben een vaststaande waarde. Als er een afwijking is (dysfunctie) zegt dat iets over het functioneren van het systeem.

 

Reageren is niet mogelijk