Behandeling

silhouette-headAls u ons hierbij wilt inschakelen, zullen we in het eerste gesprek uw probleem of klacht zo goed mogelijk in beeld brengen. Daartoe vult u mogelijk ook een of meer vragenlijsten in. Wij kunnen dan aangeven of u bij ons aan het juiste adres bent. Is dat het geval, dan doen we u een voorstel voor een vervolgtraject. Als we denken u niet te kunnen helpen, adviseren we u natuurlijk waar u beter terecht kunt.

De behandeling is altijd maatwerk en wordt dus afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Wij werken met technieken uit de , en .

 

Cognitieve gedragstherapie
In de cognitieve gedragstherapie wordt gekeken welke gedrags- en denkpatronen verband houden met uw klachten of problemen.
Mindfulness
Mindful zijn betekent met volledige aandacht in het ‘nu’ zijn en accepterend onderzoeken wat zich van moment tot moment aandient. Dit versterkt het bewustzijn en draagt bij aan inzicht en ontspanning, waardoor problemen de kans krijgen op te lossen.
EMDR
De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is  een kortdurende, relatief nieuwe therapie waarmee door ingrijpende gebeurtenissen veroorzaakte klachten behandeld kunnen worden. Meer informatie vindt u op www.emdr.nl.

Reageren is niet mogelijk