Behandeling

osteopathie-181098167Op basis van uw klachten, die bij het eerste consult uitgebreid besproken worden, weet uw osteopaat waar mogelijke blokkades zich kunnen bevinden. Deze blokkades worden opgespoord en uitsluitend met zachte handgrepen losgemaakt. Zo wordt de oorzaak van uw klacht weggenomen. Een osteopaat werkt niet alleen aan de , maar ook bijvoorbeeld op de en op de . Na ongeveer drie behandelingen moet er een duidelijke verbetering optreden. Een osteopathische behandeling herstelt het zelfgenezende en zelfregulerende vermogen van uw lichaam. Daarom is het niet nodig dat de behandelingen kort op elkaar volgen.
Wilt u meer weten over osteopathie? Dan kunt u onder meer terecht op de eerder genoemde website van de Nederlandse Vereniging Osteopathie (NVO).

 

 

 

Het pariëtale systeem is het bewegingsapparaat, ofwel alle pezen, spieren, gewrichten en botten. De bewegingen die hier optreden zijn meestal vrij groot en we zijn ons er duidelijk bewust van. Men kan deze structuren volgens de wil -bewust- laten bewegen, zoals bijvoorbeeld het buigen van de knieën.
Het viscerale systeem betreft de inwendige organen in de keel-, borst- en buikholte. De bewegingen die hier optreden zijn kleiner en vinden automatisch en onwillekeurig plaats. Denk aan het kloppen van het hart, de bewegingen van het middenrif bij de ademhaling en de darmperistaltiek.
Het craniosacrale systeem omvat de schedel, het heiligbeen, de wervelkolom, het zenuwstelsel en de hersenvochtcirculatie. De bewegingen van deze structuren zijn uiterst klein en ritmisch. Ze kunnen alleen gevoeld worden door iemand die daarin getraind is.

Reageren is niet mogelijk